CERITA TERBARU

Friday, 25 November 2011

new blogger..!! tips upkan follower dengan cepat!!!

assalamualaikum..
terima kasih kerana singgah n baca blog mad ni..
-o.k memandangkan mad ni kira baru ja dalam berblogging ni..ada lah yang mad suka baca kat blog orang lain...dan mad rasa mad nak kongsikan dengan korang pulak..but kena minta izin tuan punya blog tu tau..

mesti kita cemburu..kat blog orang lain yang ada punya follower dengan banyak..berpuluh-puluh ribu nak tahu rahsianya...jom kita semak..

Blogwalking (BW)
Haaa . kalau korang nak orang follow korang enn .. Korang kena selalu BW kat orang nyer blog .. Dah BW tuh.. jangan lupa lak tegur2 owner blog tuh.. Send lah apa2 kat Shoutbox dorg.. Tapi .. jangan pulak Say : hi jer.. .Kang . Owner tuh tak layan korang..macam mana dorg nak g kat blog korang kan ? :)
 
Follow Blog Orang Lain
 Hehe . Yang ini , lagi cepat kalau korang nak upkan blog korang... dah send sumtink kat shoutbox tuh.. jangan lupa lupa pulak follow dorang tuh.. n bgtaw diorg .. yg korang follow blog tuh ekk !:) Kalau hati dorg baik.. insyaAllah.. dorg akn follow korang balik yaww! hehe:) Ye lah .. semua bloggers berhati baik lah ! Ye ,tak? huhu . Follow sebanyak mana yang korang mampu ok!! :) ^_^
 
Letak Link Dekat Link Exchange
 Ye ! Korang tahu tak Link Exchange tuh apa ? Tak tahu ? Tengok kat blog Lyssa.. Bawah sekali.. ada link exchange kan .? haaa.. benda alah tuh lah.. kalau korang singgah blog yang ada benda tuh.. jangan teragak2 untuk letak link korang kat situ.. itu salah satu cara untuk upkan follower jgk .. mana tak nyer. kalau korang letak.. owner blog maybe akan bukak blog korang.. dan dorg mesti akan followe korang ! hehe ^_^
 
 postkan entry yang menarik
Wahh ! Entry yang menarik ?? macam mana tuh ? Haa..~ Macam mana2 je lah .. asalkan yang boleh menarik perhatian orang untuk baca apa yang korang post kan tuh !:) . Nasihat Lyssa .. "Korang jangan pulak post benda yang maki-hamun orang!" Setiap entry , mest ada maki-hamun orang...Alar.. kalau kadang-kadang tuh.. tak pe lah lagii . kalau selalu tuh.. tolong elakkan yea! .Takot orang tak bpe suka ngn cara itu ..hee~
 
tinggalkan komen entry dibloggers yang lain
hehehe . ini saja-saja lah .. kalau korang dah baca sesiapa punya entry , korang jangan lupa pulak tinggalkan komen.. walaupun komen biasa2 jer... asalkan tinggalkan jugak ! . Tinggalkan link blog korang sekali taw!! Kalau boleh , jadi lah commenters yang pertama! For sure nanti dorg akan pergi kat blog korang! hehe . And follow jugak.. maybe ^_^
 
buat tutorial yang berguna
Okee.. Yang ini terpulang kat korang lah erk ! . Tutorial niyh... bukan senang nak buatkan ! agak susah bagi orang yang baru belajar ! :) hehe . Dulu-dulu Lyssa pun terkedek-kedek jugak lah belajar wat tuto niyh. last2 . menjadi juga..tapi ada juga yang tak menjadi..tapi kalau korang tahu sesuatu pasal tuto ni..kongsikan kan lah dengan orang lain..o.k
 
join geng bloggers dekat facebook
hahaha . yang ini .. mesti ramai yang dah tahu kan ? Korrang join geng2 blog yang ada kat facebook . Lyssa jamin, diorg kompom akan follow korang! hehe :) Kalau korang nak join klik link kat bawah ni yer! :))
 
 
dan yang paling penting..usaha korang tu..buat blog buatlah betul-betul..jangan main ikut orang ja..dan buatlah kelainan didalam blog korang tu..so bila orang lain masuk blog korang..kira tak rugilah la..
o.k semoga berjaya..jumpa ada tangga kejayaan..!!
 
thanks kepada blog tips segala tips..http://www.lyssasecret.com/2011/03/tips-upkan-follower-dengan-cepat.htmlklik sini...untuk lebih tips..

No comments:

Post a Comment

SEBARANG KOMEN MAHUPUN KRITIKAN AMAT DIALU-ALUKAN..AGAR DAPAT KITA MEMPERBAIKI DIRI DIPENULISAN AKAN DATANG..

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT 2011@2012 all right reserved by muhammad yamaluddin@diari hatiku